Det forladte hus

Der var engang en dreng der hed Palle, Palle var 12 år og nok en af de sejeste i klassen. En dag midt i dansk timen sagde Palle til sin beste ven Laurits.

 

“Laurits nu skal du høre, i går hørte jeg min far snakke med en af sine venner om et forladt hus. Det lægger her i byen, er du frisk på at tage der ned efter skole?” Laurits fik store øjne og tænkte på den YouTube kanal ham og Palle havde. En video hvor de besøger et forladt hus ville få mindst 1000 visninger. 

 

“Den er jeg med på” skreg Laurits så højt dansk læren blev sur på ham.

 

Efter skole var de to drenge på vej til huset. De nået enlig frem og Laurits begyndte at filme. De gik hen til hovededøren, men den var låst, det samme var havedøren. Så der var kun en sidste mulighed, det var helt sikkert også den mest uhyggelige vej KÆLLERDØREN. Palle gik først, palle var lige hved at falde på vejen ned af trapperne, døren var åben og de to drenge tråde ind. Palle skreg.

 

“Hvad skriger du over?” spurgte Laurits.

 

“Jeg troede der kom et kæmpe dyr, men det var bare en lille mus” forklarede Palle. 

 

De to drenge gik vider de fandt trappen der førte op til stue etagen, foran trappen stod en stor kommefryser. Palle havde set mange gyser film med den salgs, i filmene ligger der altid en død person. Laurits åbnede forsigtigt fryseren. Men det eneste der var dernede var en gammel pose ærter, og noget der lignede en død mus. Palle og Laurits fik fjernet fryseren så de kunne gå op på næste etage. De åbnede døren og der var ikke rigtigt noget spændene og se, et par støvet møbler og ikke mere end det. Drengene var lidt skuffet, men pludselig hørte de lyd.

 

“Aaarrhh....aaaarrrrrhhhhhhh...arrhhh” det kom oppe fra første sal. Drengene kiggede på hinanden ,de sagde i kor.

 

“Vi skal ovenpå nu!!” De gik langsomt op af trappen, Palle gik først. Der de kom ovenpå stod de i en lang gang, der var ihvertfald mere end 5 døre. De havde kiggede ind af 3 døre, men det var bare tomme rum der var på den anden side af de døre. Så kom de til den 4 dør, de opnåede forsigtig. Og der sad en gammel mand i en gyngestol. Det første drengene tænkte var at han var død. De gik tætter på ham og der de var omkring en meter væk fra ham sprang han op og sagde

 

“Bååååhhhhh” drengene skreg og løb, de løb ned i kælderen ud af huset, og faktisk helt hjem til Palles hus. De aftalte aldrig at tale om det der var sket.

 

Næste dag i skolen kaldte alle fra klassen Palle ham for en bangebuks, Palle forstod ikke helt hvorfor, han plejede jo at være den seje.

 

“Laurits hved du hvorfor alle kalder mig en bangebuks?” Spurgte Palle. 

 

“Ja de har nok set videoen” sagde Laurits stille.

 

“Du lage da ikke videoen, op gjorde du?” sagde Palle surt.

 

“Ja.. jo det kom jeg vist til” sagde Laurits.

 

“Du er så dum” sagde Palle. Drengene kiggede på hinanden og grinede

 

 

Tilbage til oversigten