Præsentation af Michel Steen-Hansen

Wednesday, September 09, 2020

Læs mere om én af paneldeltagerne

Michel Steen-Hansen er en af paneldeltagerne, som skal finde vinderen af Danmarks vildeste bålhistorie. Michel er direktør for Danmarks Biblioteksforening, og han elsker at fortælle gode historier. Vi har fanget ham til fem hurtige spørgsmål, som han har givet følgende svar på:

 

1. Hvem er du – Beskriv dig selv i tre sætninger?

Jeg er historieelsker.

Jeg elsker at høre og fortælle historier til mine egne børn og til alle andre, der vil høre på dem.

Og så er jeg direktør for Danmarks Biblioteksforening, som arbejder med at fortælle historier om bibliotekerne.

 

2. Hvad er en god bålhistorie for dig?

En historie, man bare ikke kan lade være med at lytte til, mens man kigger ind i flammerne og i de andres øjne. Og så må den godt være lidt uhyggelig.

 

3. Hvordan ser den perfekte bålaften ud for dig – og hvem vil du invitere med?

Jeg vil invitere mine tre unger, deres venner og min kone med, mens vi laver fladbrød med en masse vilde urter og bagefter griller skumfiduser, som vi spiser med kiks og pålægschokolade. Mmmmm. 

 

4. Hvorfor skal vi blive ved med at fortælle og læse historier sammen?

Den fedeste måde at opleve på er ved at læse eller høre gode historier. Historier, hvor man selv finder ud af, hvordan tingene ser ud og føles, i modsætning til film og serier. Når man læser, skal man selv skabe alle billeder og lyde inde i hovedet, og man bliver nødt til at koncentrere sig og lukke alle andre forstyrrelser ude.

 

5. Hvilken fortælling og fortæller har haft betydning for dig i dit liv?

En af de første historier, jeg husker at få fortalt, er Brødrene Løvehjerte, hvor de jo faktisk også fortæller bålhistorier. Men selve historien i Brødrene Løvehjerte er at turde gøre noget nyt, selvom det er farligt. Eller som hovedpersonen udtrykker det  ”Nogle gange må man gøre ting, også selv om det er farligt. Ellers er man ikke et menneske, men bare en lille lort!”