Præsentation af Sarah Engell

Tuesday, September 08, 2020

Sarah Engell er en af paneldeltagerne, som skal finde vinderen af Danmarks vildeste bålhistorie. Sarah Engell er forfatter og fik i 2009 udgivet sin første roman "Hvis bare...". Sarah Engell har vundet flere priser, bl.a. Carlsen-prisen i 2017 og Blixen-prisen i 2018.

Vi har fanget Sarah Engell til fem hurtige spørgsmål, som hun har givet følgende svar på:

 

1. Hvem er du – Beskriv dig selv i tre sætninger?

Jeg har drømt om at blive forfatter, siden jeg var 15 år og er lykkelig for, at jeg ikke opgav drømmen trods de mange råd jeg fik om at satse på noget mere sikkert.

Før jeg kunne leve af at skrive bøger, har jeg blandt andet arbejdet som drømmetyder, fitnessinstruktør, vaffelbager i Tivoli, klummeskribent og kontaktperson på et psykiatrisk bosted for unge.

Jeg kan synge med på samtlige musiknumre fra 90’erne, men har til gengæld glemt størstedelen af den undervisning jeg modtog i samme periode.

 

2. Hvad er en god bålhistorie for dig?

Den skal være medrivende og vække følelser. Om den er sjov, uhyggelig eller romantisk er ikke så vigtigt, bare jeg kan mærke den. I mange tilfælde er det sproget, der trækker mig ind i en fortælling, så en bålhistorie kan også blive god i kraft af en interessant fortællestemme, et fængende sprog eller en original opbygning.

 

3. Hvordan ser den perfekte bålaften ud for dig – og hvem vil du invitere med?

Det er vindstille og skyfrit med en flot solnedgang efterfulgt af stjerner. Bålet må meget gerne være ude i naturen, f.eks. på en strand. Jeg er sammen med gode venner, min mand og mine børn. Der er ingen myg, til gengæld masser af kolde øl, snobrød og meget gerne én, der kan spille guitar.

 

4. Hvorfor skal vi blive ved med at fortælle og læse historier sammen?

Historierne hjælper os til at forstå både os selv, hinanden og vores omverden. Med andre ord forstå hvad det vil sige at være menneske. Litteraturen kan sætte vores eget liv ind i en større sammenhæng, skabe et rum til refleksion og give en ro, som ellers kan være svær at finde i vores tid.

 

5. Hvilken fortælling og fortæller har haft betydning for dig i dit liv?

Det var Ole Lund Kierkegaards historier, der vækkede min kærlighed til litteraturen i en sådan grad, at jeg som 5-årig lærte mig selv at læse og skrive. Jeg læste hans bøger om og om igen og kunne mere eller mindre Lille Virgil udenad. Nu læser jeg hans historier op for mine egne børn og nyder stadig hans enorme fortælleglæde, fandenivoldskhed, fantasi og fuckfinger til autoriterne.